Main Menu

SWEA Program

SWEA april 2017

Tisdag 4
Marheinekehallen                   kl.13
Vi besöker Marheinekehallen (Marheinekeplatz 15, 10961 Berlin) i Kreuzberg. Därefter kan vi äta lunch, antingen där eller i någon av de många restaurangerna i Bergmannstrasse, där vi kan strosa lite efter besöket. Anmälan till Birgitta senast 2. april (U-7 Gneisenaustr., Bus 140,248)

Onsdag 5
Styrelsemöte                         kl.12
I svenska kyrkans bibliotek. Gäster är hjärtligt välkomna. I händelse av förändringar meddela gärna någon i styrelsen att du tänker komma.

Torsdag 6
Frukostläsecirkeln träffas                   kl 14.30
hos Mariann Kügler. Om du inte kan komma var snäll och hör av dig till Mariann. Gruppen är just nu fulltalig, men om du är intresserad och vill stå på en väntelista så hör gärna av dig till Cecilia Stickler.
Torsdag 6
SWEA Professional’s Vårspecial om kvinnligt företagande                   kl.18:30
Tillsammans med JCC (Junior Chamber Club) diskuterar vi ämnet varför kvinnor grundar startups, vilka är deras motivation, strategier och framgångsfaktorer. Vi har bjudit in 5 fantastiska kvinnor för att ge oss en inblick i deras egna personliga berättelser. Vi är mycket glada över att öppna vår kväll med ett tal av Prof. Dr. Stephanie Birkner på ”kvinnligt företagande”. Efteråt kommer 5 kvinnliga företagare att dela sina berättelser om att grunda egna företag / organisationer, och de kommer att ge oss insikt om hur det är att starta ett eget företag som kvinna. Vi kommer att inspireras av: Mali Baum, en av grundarna av WI Women’s Influencer : http://wiberlinmembers.wixsite.com/wiberlin
Hanna Adén, grundare av Little Adén http://littleaden.com/
Dr. Vedrana Högqvist Tabor, grundare av Boost Health
http://boosthealthapp.com/
Karin Fornander, grundare av Berlin Feminist Film Week
http://berlinfeministfilmweek.com/
Nina Howden, grundare av K & HUR https://kandhow.com
Presentationerna kommer att hållas på engelska och det serveras fingerfood och drycker. Anmälan senast 3 april till professional.berlin(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com
Moccu – Digital Experience – Haus 2, Am Treptower Park 28-30, 12435 Berlin (S8,9,41,42,46,85)

Onsdag 12
Liebermann-Villa am Wannsee            kl. 14
Vi besöker Liebermann-villan där det nu är en utställning av hans bilder som befattar sig med sport. Dessutom börjar ju den vackra trädgården blomma nu och vi kan ta en kopp kaffe i caféet. Inträde: 8/5€. Anmälan till Birgitta senast 10. april. (Colomierstr. 3, 14109 Berlin-Wannsee. ( S1/S7 Wannsee, vidare med Bus 114)

Onsdag 26
After Work                       OBS!                   Ny lokal och datum!            Drop-in kl. 18 – 21
Vi träffas vanligtvis 3:e onsdagen i månaden, men denna gång sista onsdagen, och vi testar trevliga Hoppegarten Restaurant – Cafe – Bar i Steglitz (bak Schlosspark-Theater och Adria-Kino). Där brukar vara fullt, så vi ser gärna att ni säger till ett par dagar innan till Berit om ni kan komma. Om du har några frågor, kontakta gärna programgruppen. Hoppegarten, Schloßstr. 56, 12165 Berlin-Steglitz. (U9 / S1 Rathaus Steglitz / Bus M48, M85) http://www.hoppegarten-berlin.de/

Tisdag 9 mai
Swea Salong                                         kl.19
Salongen har uppehåll i april, men träffas i maj med boken ”Kungsgaten” av Ivar Lo-Johansson. Mötesplats: Sv. Victoriaförsamlingen, Landhausstr. 26-28 (U7 eller U9 till Berliner Str. Kontaktperson: Heide Winck.