Main Menu

SWEA Världsmötet

Hej och tack SWEA Arizona!

aos2015

  Just återkommen från världsmötet i Arizona vill jag ge er ett första intryck. Det var mitt första världsmöte och hade ju hört så mycket om den berömda SWEA-andan och SWEA-ljudnivån och allt stämde! Vi hade alla en stor namnskylt dinglande runt halsen – med skönt stora bokstäver – och den klassiska gesten var att greppa tag i den andras skylt och sen ”oh, du kommer från… ” och motparten ”Berlin? Oh vilken härlig stad..” och sen var snacket igång och hur mycket vi än diskuterar om duande och niande – nog är det en välsignelse att vi duar varandra och att allt är så okomplicerat? Motsvarande tysk tillställning hade varit mycket mera komplicerad.

Iordforandeklein

Nåväl – på fredagen hade vi hela dagen förmöte MEMA och årsmöte MEMA och Christina Hallmert som är MEMAs ordförande ledde det hela mycket professionellt. Vi avhandlade allt som skall, ekonomi (god, relativt..), medlemsvärvning, avdelningars olika program (där ligger vi i topp!), rekrytering till styrelse (allas problem..), rekrytering av nya medlemmar (också allas problem men lustigt nog har många ett problem att behålla sina medlemmar och det har vi tack och lov inte! Tack för det!) produkter. Vikten av att dela ut stipendier eller donationer betonades igen. Nästa regionmöte i oktober 2016 i Cannes presenterades och det kommer att bli ett möte med ett lysande program – Rivieragruppen jobbar hårt och effektivt på det.
Festsaal

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fredag kväll åkte vi till ett stort cowboyställe där det spelades countrymusik och cowboyhatten nästan var plikt. Solweig och jag var perfekt utrustade – tack Solweig! Saftiga steaks (jag var inte i vegetarianernas förlovade land och fick nöja mig med morötter och potatis) på rustikala plåttallrikar. Och när vi skulle gå till bussarna uppstod allmän SWEA-dans och hela dansgolvet var fullt av rockande och glada Sweor!

talareklein

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lördagen var sedan världsmötet där Margret redogjorde för SWEAs mål och återigen betonade att vi inte bara är en minglande grupp kvinns utan att vi faktiskt påverkar (delar ut stipendier), hjälper till (donationer), är till stöd i nödsituationer (tsunamin) och mycket, mycket annat och Margret är och har varit en fantastisk ordförande. Nästa ordförande kommer antagligen Christina Hallmert, Rom, att bli. Christina är ordförande för MEMA och en ung, effektiv och engagerad SWEA. Ser fram emot det! Dessutom fick vi ett föredrag av språkprofessorn Lars-Gunnar Andersson (Språket P1) om förändringar i svenska språket – mycket välbehövligt för oss här i förskingringen.. – och Louis Linder som är SKUT-präst i Florida berättade om krishantering och hon berörde oss så att vi både skrattade och grät – helt fantastiskt! På kvällen var festmiddagen på Venue, där vi samlades vid festliga bord och ett porträtt som föreställde Agneta Nilsson avtäcktes och om jag förstod det akustiskt rätt (ljudnivån när Sweorna träffas kan jämföras med en startande Jumbo..) ska det sedan finnas på Gripsholms slott. En svensk sångerska som upptäcktes i Hylands hörna för ?? år sedan (när fanns Hylands hörna??) sjöng.

2unga

För dem som inte deltog i möten organiserade utflykter allt från apache Trail, stadsturer, museer, jeeptur i öknen, ökentur på häst, turer till outlet-malls..Ett otroligt fint utbud av aktiveter.
Sedan var världsmötet slut och efterresorna startade. Allt var otroligt fint organiserat av Swea Arizona som jobbat med detta i två år och som nu säkert drar en suck av lättnad. Solweig och jag startade vår egen lilla efterresa och vid frukosten i Grand Canyon – vad ser vi inte där? Ett långbord Sweor på väg till Las Vegas och spela bort hushållskassan. Härligt!
Nu startar vi på nytt igen med nya idéer och jag känner mig i alla fall mycket motiverad och ser fram emot hösten och dess aktiviteter och tackar alla mina styrelsemedlemmar som hjälper till att få SWEA Berlin att fungera så fint!