Main Menu

Lär känna vår styrelse

Christina Englén, SWEA Berlin

När jag flyttade till Berlin för ett och ett halvt år sedan, sökte jag upp SWEA. Jag hade hört talas om organisationen sedan barnsben av min moster i Kalifornien. Som min moster, och många andra Sweor, flyttade jag utomlands för kärleken.

Innan jag flyttade till Berlin arbetade jag på en advokatbyrå och undrade hur förändringen skulle bli även om jag tyckte det skulle bli spännande att flytta. Vidare blev jag lättad och glad när jag hittade ett arbete som jurist på ett Legal Tech bolag.

Genom SWEA har jag lärt känna personer som varit här länge. Nyfiken på deras perspektiv har jag fått ta del av erfarenheter som hjälpt mig i omställningen till mitt nya sammanhang. Jag är nu med i styrelsen i Berlin och ser framemot träffarna med kloka Sweor där vi utbyter insikter, besöker spännande utställningar eller bara umgås.

 

Lise-Lotte Andersson, SWEA Berlin

Jag kommer ifrån Åtvidaberg, Östergötland och kom till Tyskland ungefär ett år efter att jag hade träffat min tyska pojkvän i Taizé, Frankrike. Vi hade bara umgåtts i fyra dagar innan han frågade om jag ville följa med och lifta runt Europa resten av sommaren. Det var ett fantastiskt äventyr och vi bestämde vi att vi skulle flytta ihop. Jag fick lära mig det tyska språket samtidigt som jag, på distans, skrev min examensuppsats i historia vid Linköpings Universitet och gjorde flera resor runt Europa, Asien och Sydamerika. I Berlin arbetar jag just nu på hotell där jag lagar frukost och bakar svenska chokladbollar – som har blivit en stor hit både bland personal och gäster. Min fritid spenderar jag med att resa, idrotta, utforska Berlins rika kulturliv, fotografera och vara aktiv i Svenska Victoriaförsamlingen och SWEA.

 

 

 

Cecilia Persson, SWEA Berlin

Jag är född och uppvuxen i Bor, ett litet samhälle utanför Värnamo i Småland.

Jag är gift och har tre barn som är 20,19 och 15 år gamla. I familjen finns också en hund, labradoren Polly som flyttar med familjen runt i världen. Jag är utbildad sjuksköterska och har jobbat flera år mest i kommunal verksamhet i Sverige.

Efter 4 år i Australien kom vi hit till Tyskland och Berlin i Juli 2018. Så bekant och likt Sverige på många sätt men ändå så olika. En härlig stad full med kultur, historia, natur, mysiga restauranger, parker och en biergarten i varje kvarter. Allt man kan önska och lite till! Fast jag måste erkänna att språket har varit en utmaning! För att förbättra mina tyska språkkunskaper är jag med i en studiegrupp på min sons skola. Det går sakta men säkert framåt…

Att SWEA fanns här i Berlin var verkligen en extra bonus. När man flyttar runt känns det som om det blir extra viktigt att hitta fina vänner och en tillhörighet. Det är så kul att träffas och att alltid ha en SWEA aktivitet att se fram emot! Jag tycker att det är fint att få vara en del av en förening med kvinnor i alla åldrar, med olika bakgrund och erfarenheter.

Vår familj gillar att resa så det är spännande att få utforska Tyskland och Europa som har så mycket att erbjuda. Så ofta vi har möjlighet åker vi också gärna hem till Sverige och till vårt sommarhus på Öland.