Main Menu

Lär känna vår styrelse

Christina Englén, SWEA Berlin

När jag flyttade till Berlin för ett och ett halvt år sedan, sökte jag upp SWEA. Jag hade hört talas om organisationen sedan barnsben av min moster i Kalifornien. Som min moster, och många andra Sweor, flyttade jag utomlands för kärleken.

Innan jag flyttade till Berlin arbetade jag på en advokatbyrå och undrade hur förändringen skulle bli även om jag tyckte det skulle bli spännande att flytta. Vidare blev jag lättad och glad när jag hittade ett arbete som jurist på ett Legal Tech bolag.

Genom SWEA har jag lärt känna personer som varit här länge. Nyfiken på deras perspektiv har jag fått ta del av erfarenheter som hjälpt mig i omställningen till mitt nya sammanhang. Jag är nu med i styrelsen i Berlin och ser framemot träffarna med kloka Sweor där vi utbyter insikter, besöker spännande utställningar eller bara umgås.

 

Lise-Lotte Andersson, SWEA Berlin

Jag kommer ifrån Åtvidaberg, Östergötland och kom till Tyskland ungefär ett år efter att jag hade träffat min tyska pojkvän i Taizé, Frankrike. Vi hade bara umgåtts i fyra dagar innan han frågade om jag ville följa med och lifta runt Europa resten av sommaren. Det var ett fantastiskt äventyr och vi bestämde vi att vi skulle flytta ihop. Jag fick lära mig det tyska språket samtidigt som jag, på distans, skrev min examensuppsats i historia vid Linköpings Universitet och gjorde flera resor runt Europa, Asien och Sydamerika. I Berlin arbetar jag just nu på hotell där jag lagar frukost och bakar svenska chokladbollar – som har blivit en stor hit både bland personal och gäster. Min fritid spenderar jag med att resa, idrotta, utforska Berlins rika kulturliv, fotografera och vara aktiv i Svenska Victoriaförsamlingen och SWEA.