Main Menu

SWEA Care Berlin

Swea Care är en sammanslutning av Berlin-Sweor i olika stadsdelar, som gärna ställer upp om du skulle behöva hjälp. Swea Care Berlin grundades med tanke på att bilda ett nätverk till våra medlemmar. Önskan var att visa empati och att vara lyhörda mot varandra både i goda och i mindre goda tider. Vi vill inte bara vara där i en nödsituation, utan även uppmärksamma högtider som födelsedagar, dop, bröllop osv.

Vi delar inte bara systerskapet, när det gäller att ha det trevligt på olika programpunkter. Nej, vi vill också vara ett verkligt stöd för varandra. Även för oss kan ”i nöd och lust” gälla. Du kan bli sjuk och behöva hjälp med att få dina personliga saker till sjukhuset. Du är sjuk och kan inte ta dig ut och handla? Det har kanske krisat sig på ditt jobb och du behöver någon, som rycker in och hämtar barn på dagis? Du har kanske drabbats av sorg och vill prata med någon. Där kan du också vända dig till Svenska Kyrkan i Berlin. Du kanske bara helt enkelt behöver prata med någon över en kopp kaffe? Eller du kan tipsa oss om att någon har en rund födelsedag, att ett barn har kommit till världen, eller att något annat roligt har hänt, som vi skulle vilja gratulera till. Vi är också tacksamma för att få reda på sorgligare händelser, som vi gärna vill uppmärksamma. Vänd dig till Lena Harkort (030-715 39 122/0173/32 42 557) eller Cecilia Stickler (030-640 773 42/0173-66 87 336) eller scb-stickler(Replace this parenthesis with the @ sign)harkort.com, så ska vi höra av oss så snart som möjligt och se till att du får den hjälp och det stöd du behöver. Och allt lyder under tystnadsplikt, så du kan vara säker på att inget förs vidare. Välkommen att höra av dig!

Swea Care har dessutom en stavgångsgrupp som träffas en gång i månaden. Vi tar rundan  runt Schlachtensee och stärker oss därefter med lite mat och dryck på en trevlig lokal. Ja, så får både kropp och själ sin andel.
Alla är naturligtvis hjärtligt välkomna.I Sweas månadsprogram kan Du se  när vi träffas. Anmälan önskas till
scb-stickler(Replace this parenthesis with the @ sign)harkort.com