Main Menu

Månadsprogram

SWEA program juni 2020

 

Torsdag 4
SWEA Art webbinarium                                                               
Äntligen får vi chansen att träffa några av kvinnorna bakom SWEA Art, den stora och populära intressegruppen inom SWEA för kreativa och konstnärliga Sweor. Margareta Nilson och Christina Måneskiöld som båda är utövande konstnärer har lovat att ge oss en guidning inför sommaren i hur man kommer igång med att teckna och måla akvarell/vattenfärger. Spännande, eller hur? ”Vi vill uppmuntra dig att bli konstnärligt aktiv och vi kommer att utgå från din situation här och nu, dvs. vi kommer att arbeta med enkla material som många har hemma.” Under webbinariet kommer Margareta och Christina att gå igenom följande:
• Teckna och måla med vattenfärg/akvarell, samt att kombinera teckning och målning.
• Hitta motiv: teckna/måla det du ser omkring dig, hitta motiv hemmavid, tex. objekt i hemmet: prydnadssak, krukväxt, lampa, möbel, balkong eller trädgård, utsikt från ett fönster, ett landskap.
• Gå ut i naturen med skissbok – då kombinerar du att röra på dig och teckna och måla.
• Motivet vi har för workshopen är rosor.
SWEA Arts webbplats: art.swea.org/
SWEA Arts Facebookgrupp (måste vara SWEA medlem): facebook.com/groups/swea.art/
Anmäl dig här: forms.gle/FgJ7YbnY5UVJ5qFe6
Lördag 6 6 juni – Nationaldagsfirande            Tips !                                   kl.19      

firas tillsammans i kyrkparken med sång och musik från Sverige, flagghissning, tal och enkelt mingel med jordgubbar och bubbel. Anmälan här: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSedr13GPgf1_hUK_Zts1oCVIL9wijwx5byjolGEpCzaT005sw/viewform
Svenska Victoriaförsamlingen, Landhausstr. 26-28 (U7 eller U9 till Berliner Str.)

Tisdag 9

 

Nordic Walking                                                                              kl.11

Med SWEA Care. Vi träffas vid parkeringsplatsen / korvkiosken, Fischerhüttenstr, vid trapporna ner till Schlachtensee och Krumme Lanke, och går en eller två rundor runt en av sjöarna. Efter den sportiga rundan njuter vi lite i Biergarten. Ta med stavar om du har – går också bra utan. Anmälan till Lena senast 7 juni : scb-stickler(Replace this parenthesis with the @ sign)harkort.com Välkommen! (U3 Krumme Lanke /S1 Mexicoplatz)

Torsdag 11 Minnesstund för Kristina                                                            kl.17

angående Kristina von Wredes bortgång vill vi ta ett gemensamt avsked i form av en minnesstund och en andakt i kyrkparken. Kyrkoherde Pamela Garpefors ber oss att ta ingången direkt genom grinden in i parken. Där kommer ett bord att stå med desinfektion och en lista för att skriva in era namn och adresser. Kyrkan ordnar dessutom med stolar utplacerade på behörigt avstånd. Alla kan på så sätt delta i andakten. Därefter (fortfarande ute i parken) har ni som gärna vill säga några ord om Kristina tillfälle att göra det! För er som tänker delta; ge gärna besked via e-Mail till Ankin: ankin.haeusler(Replace this parenthesis with the @ sign)gmx.de">ankin.haeusler(Replace this parenthesis with the @ sign)gmx.de (tel Ankin 030-218 2216) eller Gunilla: guni477lager(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com">guni477lager(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com (mobil Gunilla 0152 2857 12 96) i god tid!
Ifall någon bestämmer sig för att komma spontant är du självklart hjärtligt välkommen.
En dryck kommer att serveras.
För dem som tar med sig en blomma finns det vaser uppställda.
Vi tackar kyrkan och särskilt Pamela för att vi på ett värdigt kan ta avsked av Kristina.
Ifall det skulle regna samlas vi i stället måndag den 15.e juni kl 17.00 för att ta avsked av Kristina, även med minnestund och andakt i parken.
Svenska Victoriaförsamlingen, Landhausstr. 26-28 (U7 eller U9 till Berliner Str.)

Torsdag 11 Parkcafé Biergarten                                                                       kl.18

Vi tänkte träffas ute i Biergarten en kväll innan sommaren och valde vårt gamla, fina stamställe. De har strikta Coronaregler, så borden står mycket spridda och ändast 2 familjer vid varje bord, enligt reglerna – vilka ju kan ändras tills dess. Trots att de inte tar bokningar ute, lyckades vi göra det. Eftersom där är mycket populärt och begränsat med platser, önskar vi er anmälan vid att svara på detta mail senast 9 juni om du kommer. Parkcafé, Fehrbellinerplatz 8, 1707 Berlin-Wilmersdorf. Restaurangen / Biergarten ligger mitt i parken. (U1,2,3,7)

Onsdag 17 Nätverksträff SWEA MEMA på Zoom kl.19-21

SWEA Professional Luxemburg är värd för MEMAs första nätverksträff. Vi dukar upp en trerätters meny och möts för att dela erfarenheter och inspirera varandra:
Förrätt – värd-avdelningen tar ordet
Huvudrätt – vi nätverkar i mindre grupper där vi lär känna Sweor från olika avdelningar och delar erfarenheter, vi kör tre rundor i “break-out rooms” Efterrätt – gemensam återkoppling och mingel Välkomna till en spännande afton! SWEA Professional Luxemburg och Petra Cato, Regionordförande i SWEA MEMA https://www.weezevent.com/natvemot-global-kompetens-och-odla-varldsvid-vanskap-ta-chansen-att-natverka-m?fbclid=IwAR32W7N_oTHYM4XjZaF6-yShg08BwYwVTS1V1SDAUgH56uKmiHi-jrhbrvo

Torsdag 18 Styrelsemöte                                                                                 kl. 18

Styrelsens sista möte inför sommaruppehållet hålls på skype med eventuell förändring.

Fredag 19 Midsommarafton               Tips !                                               kl. 16.30-21.00

Traditionsenligt firande i kyrkans trädgård med majstångsresning, mat, musik och dans!

Kyrkan söker frivilliga medarbetare som vill hjälpa till med försäljningen av våfflor etc. Hör gärna av dig till Amanda för frågor / anmälan 030-8649590/ berlin(Replace this parenthesis with the @ sign)svenskakyrkan.se">berlin(Replace this parenthesis with the @ sign)svenskakyrkan.se Landhausstrasse 26-28, 107 17 Berlin. https://www.svenskakyrkan.se/berlin/nyheter/midsommarfirande