Main Menu

SWEA Program

Mars  2019

Onsdag 6 Bröhan museum                                           kl.11

Vi ser utställningen “von arts and crafts zum Bauhaus. Kunst und Design – eine neue Einheit!” med anledning av Bauhaus’ 100 årsjubileum. Gratis inträde (första ons/månad)! Anmälan till Birgitta Lübbert senast 5 mars. http://www.broehan-museum.de/aktuelles/von-arts-and-crafts-zum-bauhaus-kunst-und-design-eine-neue-einheit/   Schlossstr. 1a, 14059 Berlin-Charlottenburg (Bus 109,309,M45, U7 Richard Wagner-Platz, S41/46 Westend)

Torsdag 7

 

Nordic Walking                                              kl.11

med SWEA Care. Vi träffas klockan 11 vid tunnelbanestationen Krumme Lanke (U3) och går en eller två rundor runt vackra Krumme Lanke eller Schlachtensee och pustar sedan ut på Fischerhütte. Ta med stavar om du har – går också bra utan. Vi ber dig om anmälan 2 dagar innan, så vi vet om vi ska vänta på dig lite om du skulle vara försenad till : scb-stickler(Replace this parenthesis with the @ sign)harkort.com Välkommen! Om vädret är absolut hopplöst väntar vi till nästa  gång.

Onsdag 13

 

SWEA Professional Bokklubb                     kl.19

Böckerna vi läser kommer framför allt relatera till kvinnofrågor, jämställdhet, karriär etc.  Boken vi ska ha läst till nästa träff: ”Becoming” av och med Michelle Obama.

Plats: Hemma hos Anna Oels Lindell (Berliner Strasse 124, 13187 Berlin-Pankow)
Anmälan: senast 8 mars till professional.berlin(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Torsdag 14 Frukostläsecirkeln träffas                             kl.11

hos Mabel Engberg. Om du inte kan komma var snäll och hör av dig till henne. Gruppen är just nu fulltalig, men om du är intresserad och vill stå på en väntelista så hör gärna av dig till Cecilia Stickler.

Onsdag 20 SWEA Dining Out                                           kl.19

Vi testar olika restauranger och medlemmarna får ta med sig en gäst: t.ex. en väninna, sin man eller sambo, eller också komma ensam. Denna gång besöker vi Genazvale, en georgisk restaurang med autentiskt kök och viner, härlig atmosfär och populär!  Så anmäl er i god tid, men senast 18/3 till Berit.  Restaurant Genazvale, Hohenzollerndamm 33, 10713 Berlin- Wilmersdorf (U3,7 Fehrbelliner Platz, Bus 101,104,115)

Tisdag 26 SWEA Salong                                                kl.15

Salongen träffas med boken “Simma med de drunknade” av Lars Mytting.  Mötesplats: Sv. Victoriaförsamlingen, Landhausstr. 26-28 (U7 eller U9 till Berliner Str.  Kontaktperson: Heide Winck.
Onsdag 27 Styrelsemöte                                                  kl.12.30

I svenska kyrkans bibliotek.  Gäster är hjärtligt välkomna.  I händelse av förändringar meddela gärna någon i styrelsen att du tänker komma. 
Torsdag 4  april Birgitta Lindqvist kommer till Berlin

Kända författaren, poeten och Paris-SWEA Birgitta Lindqvist kommer till Berlin för att träffa oss, och hon har en massa spännande att berätta!  (mer info kommer)