Main Menu

Birgitta Lindqvist kommer till Berlin

Karta Otillgänglig

Datum/Tid
Datum: 2019-04-04
00:00


Torsdag 4 april

INBJUDAN

till en spännande kväll med kända författaren, poeten och Paris-SWEA

Birgitta Lindqvist

När: Torsdag 4 April 2019, kl 18:30

Var: Svenska kyrkan, Landhausstraße 26, 10717 Berlin-Wilmersdorf (U7/U9 Berliner Str)

Kostnad: 8€ (mat, vin, vatten)

Anmälan: senast tisdag 2 april till Mabel Engberg: mabel_engberg@web.de / tel. 030-21755721

Birgitta Lindqvist är poet och författare bosatt i Paris sedan trettio år. Hon har gett ut fem novellsamlingar, dikter, ungdomsböcker och en roman ”Där ingen kan nås” som handlar om Kina där hon vistades två år under den s.k. Kulturrevolutionen under Mao. Då lärde hon sig skriva och tala kinesiska vilket hon har upprätthållit i alla år.
Hennes senaste bragd är att ha översatt den unga kinesiska poeten Yu Xiu Hua´s dikter till svenska i en liten bok som heter ”Leva trots allt”. Yu Xiu Hua föddes 1976 med en cp-skada och hela hennes by ansåg att hon borde kastas på gödselstacken. Men hon har i stället vuxit upp till en av Kinas mest älskade poeter. Xiu Hua publicerar sina poem på nätet och har flera miljoner läsare – varje dag. Birgitta vill berätta för oss om detta kvinnoöde och om det besök Birgitta gjorde i hennes lilla by Heng Dian i våras. Birgitta vill också ge oss glimtar från sitt liv i Paris där hon bor på Ile St.Louis och har börjat ha ”litterära salonger med musik och poesi” som kvinnorna hade i Frankrike på 1700- talet. Birgitta talar tyska och har också ett ”tyskt projekt” om en tysk kvinna – men det får bli en hemlighet tills hon kommer till oss i Berlin.

Varmt och hjärtligt välkomna!
Önskar,
SWEA Programgrupp & Styrelse

PS. Samla gärna och ta med plastkorkar från flaskor och dryckeskartonger denna kväll som går till insamlingen i kampen mot polio! Se separat bilaga! DS